skip to Main Content
Unnamed (1)

El manteniment preventiu, la millor manera d’evitar grans avaries al cotxe

En moltes ocasions es posa l’excusa que no tenim temps per visitar e EuroTaller Olesa  amb la freqüència necessària. Però a la llarga, i de vegades a no tan llarg termini, sabem que això ens suposarà pagar més diners per una avaria que es podria haver evitat i quedar-nos sense el cotxe més temps de què hagués estat amb aquestes revisions.

De tota manera, també podem posar una mica de la nostra part i hi ha una sèrie de punts que ens poden evitar un problema més important.

Elements per revisar

Bateria: element imprescindible. Si el seu estat no és l’adequat, podria comprometre la nostra seguretat. Fins al 90% de les fallades dels cotxes es deuen a deficiències en el sistema elèctric, i el 40% a problemes de la bateria, molts d’aquests errors es poden prevenir si no ens oblidem de donar-li un manteniment continu i revisions periòdiques.

Llums: Els fars ens permeten veure i ser vistos, per tant és obligatori mantenir el sistema d’il·luminació i senyalització en condicions òptimes. No costa res cada mes comprovar que funcionen totes i mantenir la seva superfície exterior lliure de fang i brutícia. Si notem pèrdues d’intensitat o que enlluernem als altres cotxes cal anar a el taller com més aviat millor.

Filtres: són quatre; el d’oli, d’aire, el de combustible i el de l’habitacle. És important que cada un d’ells estigui lliure de brutícia i partícules perquè el cotxe no pateixi desgasts prematurs. S’encarreguen que arribin les impureses al motor pel que és important perquè funcioni correctament.

Frens: és un dels principals elements de seguretat activa del vehicle. Al costat dels pneumàtics i els amortidors. Aquests tres sistemes estan estretament relacionats entre si, de tal manera que el mal funcionament d’un d’ells afecta el rendiment dels altres. Perquè el sistema de frens funcioni sempre de forma adequada, cal mantenir els discos i les pastilles en perfectes condicions. Si observem símptomes com sorolls o vibracions al frenar, que el pedal de fre s’enfonsa, està molt dur o perd capacitat de frenada hauríem d’anar més aviat possible a EuroTaller Olesa.

Pneumàtics: és un dels que més ens influeix. Hem de portar els pneumàtics amb l’aire suficient o la goma està desgastada, posem en risc la seguretat. Es recomana mirar la pressió un cop a el mes, i sempre abans d’un viatge llarg. Circular amb la pressió adequada redueix el risc de danyar-los, augmenta la seva vida útil, i estalvia combustible. També és importantíssim comprovar amb regularitat el desgast i la profunditat.

Amortidors: ens donen confort i seguretat ja que ajuden a controlar el vehicle a altes velocitats i en situacions de risc. D’ells depèn assegurar que els pneumàtics estiguin sempre en contacte amb el ferm. Si estan desajustats, el cotxe no s’adaptarà bé a l’asfalt, el que pot succeir que els pneumàtics perdin el contacte amb la carretera.

Corretja de distribució: aquesta peça mereix especial atenció per la seva importància en l’engranatge intern del motor, ja que el seu mal funcionament pot generar un efecte dòmino i afectar altres parts del mateix. A més la seva trencament pot ocasionar una greu i cara avaria en el motor.

Lubricant: minimitzen el desgast de les peces del motor, canalitzen les partícules metàl·liques sorgides d’aquest desgast cap al filtre, ajuden a la refrigeració i eviten diminutes fuites en el circuit per les seves propietats segellants. Cal mirar el nivell al menys un cop a el mes i sempre abans d’un viatge llarg. Si el nivell és baix el millor és anar a EuroTaller Olesa.

Refrigerant: s’encarrega d’evitar la congelació de l’aigua del circuit i per una altra d’expulsar part de la calor que genera la combustió, de manera que evita un sobreescalfament perillós.

Eixugaparabrises: el 90% de la informació que necessitem per conduir la rebem a través de la vista, per tant, és crucial tenir una bona visibilitat mentre es condueix. És important tenir-los nets i mantenir les gomes de les escombretes en perfecte estat.

Sistema d’escapament i catalitzadors: reduir les emissions contaminants i el soroll dels gasos al sortir del motor. Els elements de sistema d’escapament són peces que cal canviar periòdicament, una vegada que presenten fatiga o deteriorament en el seu funcionament.

A Remm Multimarca Eurotaller Olesa volem que viatgis segur i confortable per això tenim cura cada detall del manteniment del teu cotxe.

  • Data:
Back To Top